Северна Корея нарече речта на Тръмп пред ООН „кучешки лай“

Тръмп заяви пред Общото събрание на ООН, че „Човекът с ракетите е поел по самоубийствен курс за себе си и за режима си“

Външният министър на Северна Корея Ри Йонг-хо нарече речта на американския президент Доналд Тръмп пред ООН „звук на кучешки лай“, предава BBC, цитира БНТ. Този коментар на външния министър е първата официална реакция на страната към речта на Тръмп.

В коментар за лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, Доналд Тръмп заяви пред Общото събрание на ООН, че „Човекът с ракетите е поел по самоубийствен курс за себе си и за режима си“. В отговор на това изказване севернокорейският външен министър заяви пред репортери в централата на ООН в Ню Йорк, че „изпитва съжаление към помощниците на Доналд Тръмп“.

"Имаме поговорка - „дори кучетата да лаят, парадът си върви“. Ако той е искал да ни изненада със звука на лаещо куче, има какво да се желае още", каза външният министър на КНДР Ри Йонг-хо. Той на Северна Корея ще направи изявление пред Общото събрание на ООН в петък.

Междувременно, Южна Корея одобри да изпрати помощ на стойност 8 млн. долара на Северна Корея, след като Китай предупреди, че ситуацията на Корейския полуостров е сериозна. Това решение не беше посрещнато добре в Южна Корея, като рейтингът на президента Мун Джае-ин пострада, предава Ройтерс. Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че политиката на изпращане на помощ няма да се влия от геополитическото напрежение със Севера.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов