Изложба „Светът, видян през очите на две жени“

Русе Лайф

20-09-2017, 13:57

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВК „Дунав“ – Русе почисти Лесопарк „Липник“

Събитието е в чест на Независимостта на България

В Регионалния исторически музей областният управител Галин Григоров oткри изложбата „Светът, видян през очите на две жени“. Той подчерта, че тя допринася за обогатяването и развитието на приятелските взаимоотношения между народите на България и Румъния.

Сред официални гости бяха комисар Димитър Павлов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, Ренета Рошкева, заместник директор на Регионалния исторически музей, представители на румънски културни институции и местната власт. Поздравителни адреси бяха получени от името на кмета на община Русе Пламен Стоилов и проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Къчнев“.

Събитието се организира от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева и е част от честванията по повод Независимостта на България.

Експозицията включва 54 произведения на изкуството, изработени от Петра Шербанеску и Симона Делиу.

Шербанеску има над 26 годишен трудов стаж като уредник по проблемите на изкуството в Окръжния музей „Теохари Антонеску“ Гюргево. В момента работи като учителка по рисуване към Народно училище за изкуства и занаяти Гюргево и Културен център „Йон Виня“.

Делиу по професия е лекар, завършила факултета по обща медицина и фармация „Карол Давила“ в Букурещ, а рисуването се е превърнало в нейно хоби. Сред любимите й методи е съчетаването на пластично с декоративно изкуство, използвайки камък и дърво.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов