НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС

Животът

19-09-2017, 17:10

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фокус на форума бяха контролните дейности и борбата срещу измамите

НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС днес. Основната тема на висшия форум e „Визия за развитие на контролни дейности и борбата с данъчните измами“, разглеждана в контекста на непрекъснато развиващите се информационни технологии и предизвикателствата, които поставят пред европейските данъчни администрации.
Събитието беше открито от изпълнителния директор на НАП г-жа Галя Димитрова. Според изпълнителния директор на Агенцията промените в икономиката и социалното развитие на държавите в Европа водят до нуждата от трансформации в приходните администрации. Според г-жа Димитрова европейските приходни институции могат да подобрят моделите си на работа, за да се противодейства на данъчните измами. „Нашата основна цел е да стимулираме доброволното изпълнение на задълженията и най-вече да създаваме нагласа на мислене за партньорство между приходните администрации и задължените лица“, подчерта г-жа Димитрова.
Министърът на финансите на България г-н Владислав Горанов поздрави гостите на срещата и подчерта важността на събитието. По думите му само при наличието на ясна визия за борба с данъчните измами, при засилена координация и тясно административно сътрудничество между държавите-членки, могат да бъдат постигнати резултати, които да отговорят на очакванията на европейските граждани и бизнеса за икономически растеж и развитие, устойчиви публични финанси, по-благоприятна среда за развитие на бизнес и инвестиции в Европейския съюз.
В събитието, освен на ръководителите на данъчните администрации на страните-членки, участие взеха и представители на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо развитие и сътрудничество, Центърът за финансово развитие, Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации  и др.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)