Изложба на фотографии в Дом Канети

Русе Лайф

17-09-2017, 12:00

Снимка:

Дом Канети

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски съд решава за Унгария и Словакия и бежанците

Творбите са на непридружени лица, след участието в творчески ателиета, реализирани от Майа Антова – Майото

Всяко едноот ателиетата  се е реализирало  в рамките на три поредни дни, в три различни бежански центъра на територията на България -  Бежански център Харманли, Интеграционен център София и Регистрационно-приемателен център Военна Рампа. След кратка теоретична част за основните принципи на фотографията, децата насочват фотоапаратите към избрани от тях обекти. Приканени са да се вгледат отблизо в заобикалящият ги свят и посредством фотографията да пресъздадат вътрешните си мисли и чувства, да покажат индивидуалната си гледна точка. Насърчени да се вгледат и да документират разнообразните живи форми от природата. Това е предпоставка да открият прилики и разлики, начини на адаптиране, да пресъздадат многообразието в един кадър.

Снимките са направени с различни фотоапарати, телефони и таблети. Принципа на работа е ротационен - първоначално всеки прави по 5 снимки и след кратко обсъждане, /за корекция на светлина, композиция, фокусиране и др. / учасниците разменят снимачното устройство и правят още 5 снимки. Важно е всички участници да могат да експериментират с техниката.

Подбрани кадри, са част от настоящата изложба.

Майа Антова - Майото е магистър по „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство". Работи във Водноспасителната служба на Български Червен кръст, отговаря за направление превенция на водният травматизъм. Разработва и илюстрира помагала по програми за водната безопасност. От 1998г. е член на артистичното сдружение „Изкуство в действие”. Има реализирани над двайсет авторски изяви и множество участия в артистични проекти. Творческите и търсения са в сферата на съвременните изразни форми (пърформанс, инсталации и акции).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов