Две нови детски площадки в Русе откриха днес

Мисия

16-09-2017, 16:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кенийка –първа сред жените в Пробега на свободния дух Русе – Гюргево

Те са дар от ЕКОПАК България АД на Община Русе

 

       Днес бяха официално открити две нови детски площадки, дарени от ЕКОПАК България АД на Община Русе.

На церемонията присъстваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева и изпълнителният директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев.

Бургуджиев заяви: „Вече 10 години ЕКОПАК България и Община Русе си партнират успешно и с всяка изминала година градът става все по-чист. Ето защо това е хубав повод да зарадваме русенските деца с две нови площадки”, като добави, че след днешното присъединяване към кампанията „Да изчистим България заедно” и откриването на новите съоръжения, на 17-ти септември предстои инициативата „Стара хартия за нова книга”. Г-жа Кръстева добави, че е изключително важно да се възпитава у подрастващите навика да пазят околната среда и призова да се опазват новите приспособления. Тя благодари на г-н Бургуджиев за  доброто партньорство и подаръка от ЕКОПАК България.

       Едната площадка се намира в градинката на ъгъла на ул. „Николаевска“ и ул. „Антим I“, а другата  при блок „Бузлуджа“, на бул. „Цар Освободител“ до Земеделски колеж. Предназначени са за деца на възраст от 3 до 12 години.

       В края на церемонията прозвуча изпълнение на квартет от ДВГ „Слънце” с художествен ръководител Наталия Константинова при ОбДЦКИ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов