Втори пробег на Свободния дух „Русе – Гюргево“

Спорт

16-09-2017, 15:57

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки русенци чистиха града

Стартираха над 200 състезатели от 11 държави

Днес пред Съдебната палата на Русе беше  стартът  на международния пробег Свободния дух „Русе – Гюргево“. Събитието е уникално защото се провежда на територията на две държави – България и Румъния. Всеки от участниците трябва да пробяга 15-те км. От  центръра на Русе до центъра на Гюргево. Стартираха над  200 състезатели от 11 държави - България, Румъния, Италия, Франция, Кения, Мароко и др.

Сред официалните гости бяха главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, организаторите  лекоатлетите Анелия Нунева и Евгени Игнатов, губернаторът на  Русе Галин Григоров, заместник- областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов, народният представител Пламен Нунев, много  жители и гости на града.

В края на  маратона в Гюргево Свилен Иванов награди победителката в категория жени до 50 годишна възраст  Николета Джордан.

Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, гр. Русе и Община Русе. То е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов