Второ издание на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“

Мисия

13-09-2017, 10:39

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представиха новия волейболен клуб „Дунав Русе“

Регистрираните участници са 230, има представители от България, Румъния, Англия, Япония, Италия, Португалия, Мароко, Кения, Полша, Украйна и Франция

       Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция за  предстоящото второ издание на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“. На нея присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, заместник-кметът на Община Гюргево Йон Драгомир, организаторите Анелия Нунева, Евгени Игнатов и Адонис Пую.

       „Щастлив съм да заявя, че и през тази година продължаваме да развиваме единствения в Европа пробег между две държави“, заяви  Григоров, а  Игнатов коментира, че събитието за втори път ще се превърне в празник на приятелството и дружбата между България и Румъния. В състезанието ще се включат най-добрите български атлети, сред които Сава Тодоров, Митко Ценов, Йоло Николов, Радосвета Симеонова и др., както и миналогодишния състезател, спечелил първото място на пробега – италианеца Ахмед Насеф. Заместник-кметът на Община Гюргево изрази увереност, че пробегът ще се превърне в добра традиция, а Пую благодари за отличното партньорство с българската страна и организацията.

       Регистрираните участници са 230,  има представители от България, Румъния, Англия, Япония, Италия, Португалия, Мароко, Кения, Полша, Украйна и Франция. Състезанието с маршрут 15 км стартира на 16.09 2017 г. (събота), в 11 ч. от площад „Свобода“, пресича река Дунав през Дунав мост, след което финишира пред часовникова кула в Гюргево. Час преди началото е предвидена програма за зрителите.

       „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от СЛАК „Дунав“ Русе и СК „Гюргево“ с партньорството на Община Русе, община  Гюргево, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Министерство на младeжта и спорта на Република България, Български олимпийски комитет, Българска федерация по лека атлетика, Румънска федерация по лека атлетика и Балканска федерация по лека атлетика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов