Елица Камбурова от ДВГ "Слънце" с Гран при

Мисия

12-09-2017, 15:16

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елица Камбурова пя в Банкя

От Националния конкурс за млади изпълнители "Полските щурчета"

В периода 7-9 септември 2017 г. в гр. Полски Тръмбеш се проведе 3-тото издание на Националния конкурс за млади изпълнители ''Полските щурчета'', традиционно организиран от Веселин Маринов.

Както и предходните издания, така и това събра най-големите таланти от всички краища на България. След направената селекция до финала на конкурса бяха допуснати 98 деца, разпределени в 4 възрастови групи. Като най-многобройни и с голяма конкуренция се оказаха както винаги най-малките – първа и втора група. По регламент децата се състезаваха в 2 конкурсни дни и се представиха с 2 песни, като едната беше задължително българска. Надпреварата беше голяма, защото призовете бяха точно определени – по едно първо, второ и трето място във всяка възрастова група и разбира се големите награди - ГРАН ПРИ и парична премия от 500 лв. Тази година статуетките ''ГРАН ПРИ'' бяха дело на известния български скулптор Иван Кулински, ръчно отлети и изработени от бронз и мед. За голяма гордост на русенци малката Елица Камбурова на 8 г. успя безапелационно завоюва най-голямото отличие - статуетката ''Гран при'' и парична премия след блестящите си изпълнения на песните ''Мама'' и ''Ах ,този дивен свят''. Шестчленно звездно жури в състав: Мими Иванова, Росица Кирилова, Развигор Попов, Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Краси Гюлмезов оценяваха даровитите деца.

Припомняме, че тази година Елица Камбурова участва в 7 конкурса и спечели 8 златни медала, Голямата награда на гр. Банкя и безапелационното ''Гранд при'' на конкурса ''Полските щурчета''.

Елица Камбурова е възпитаник на Общински детски център за култура и изкуство - гр. Русе и е солист от Детска Вокална група ''Слънце''.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов