Представиха проект LENA в Иваново

Дунав

12-09-2017, 13:23

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първа копка на обект „Реконструкция на бул. „Придунавски булевард“

Основната цел е да се засилят съвместните подходи и политики за опазване и устойчиво използване на защитените територии

В община Иваново се проведе среща по проект LENA за развитие на местната икономика и запазване на природните богатства по течението на река Дунав. Проектът е стартирал на на 01.01.2017 г. и обединява усилията на 13 партньори от 7 Дунавски държави, сред които и община Иваново. Основната цел е да се засилят съвместните подходи и политики за опазване и устойчиво използване на защитените територии по поречието на реката.

Сред официалните лица на събитието бяха Валентин Колев, заместник- областен управител на област Русе,  Пламен Дончев, зам.-кмет на община Иваново, Райна Попова от WWF България, представители на ДПП „Русенски Лом“, РИОСВ, събирачи на билки, жители и гости на общината. В срещата участваха още и Кристен Палм от WWF Унгария и представители на фирми от чужбина за изкупуване на лечебни растения.

Колев поздрави участниците с добре дошли на територията на област Русе и подчерта, че държавната подкрепа е от съществено значение за опазването на уникалното природно наследство, което имаме. Заместник- областният  управител пожела на всички присъстващи успех в инициативата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов