9 месеца затвор за пиян шофьор, псувал и удрял плевенски полицаи

Наказан е и с лишаване от право да упражнява дейността водач на МПС за срок от 2 години и 6 месеца

Обвиняемият А.Б. е признал вината си в това, че на 24.07.2017г., около 16:45 часа, на път І-3, Бяла – Ботевград, разклона за гр. Пордим и гр. Славяново, обл. Плевен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – псувал, ритал и удрял мл. автоконтрольори от СПП при ОД на МВР-Плевен - М.Н.и В.Л..

От информацията по делото става ясно, че подсъдимият е управлявал товарен автомобил "Скания" с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,2 на хиляда, установено по надлежния ред с извършена в специализираната химическа лаборатория при ЦСМП – Плевен химическа експертиза на кръвна проба, дадена от А.Б..

Осъден е на лишаване от свобода за срок от 9 месеца, като наказанието ще се изтърпи при първоначален общ режим. Наказан е и с лишаване от право да упражнява дейността водач на МПС за срок от 2 години и 6 месеца.

Определнието на съда след сключеното споразумение е окончателно и не подлежи на жалба и протест.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)