Общината връчи грамоти на стажанти

Мисия

05-09-2017, 15:10

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бюро по труда- Русе провежда процедури за кандидатстване на работодатели

Зам.-кметът д-р Карапчански благодари на стажантите за приноса им към работата на администрацията и им пожела да бъдат целеустремени

Днес, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански връчи грамоти за успешно проведен стаж в Община Русе на 20 студенти.

Зам.-кметът д-р Карапчански благодари на стажантите за приноса им към работата на администрацията и им пожела да бъдат целеустремени и отдадени на това, което учат и работят занапред. Младежите споделиха, че са доволни от отношението и знанията, които са получили в местната администрация и биха повторили стажа си в различни отдели.

Студентите, избрали да натрупат опит в местната администрация, са възпитаници на Русенски университет „Ангел Кънчев“, с който Община Русе има утвърдено дългосрочно партньорство с цел подпомагане процеса на обучение и реализация на пазара на труда на студентите. Сред провелите стаж имаше и възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ Свищов, ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна и ВУАРР Пловдив.

Стажантите проведоха успешно своя стаж в дирекция „Европейско развитие“, отдел „Общинска собственост“ и в отдел „Човешки ресурси“ на Община Русе като участваха в проект „Студентски практики – фаза 1“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В продължение на 240 часа в реална работна среда и в непосредствен контакт с експертите на Община Русе студентите се запознаха с предизвикателствата пред местната власт. Провеждането на студентските практики в реална работна среда даде възможност за проверка на знанията, практическо приложение на теорията, обогатяване на компетентностите, търсене на нови решения и откриване на нови перспективи в професионалното развитие.

Възможността за провеждане на студентски стажове в реална работна среда е добра практика на Община Русе, която се осъществява повече от пет години като са преминали над 200 студенти.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)