Светлана Ангелова поздрави Кацелово със 140 години от Освобождението на селото

Животът

02-09-2017, 14:58

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев се срещна с отбора по тенис на маса на Две могили

В края на събитието, почетено и от много млади патриоти, бяха поднесени десетки венци и цветя

Народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова поздрави днес жителите на Кацелово по случай 140 години от Освобождението на селото. Тя положи цветя пред паметника на загиналите офицери в Руско – турската освободителна война /1877 – 1878 година/, намиращ се в местност до селото по време на официалната церемония по обед. Венец от общинската структура на ГЕРБ в Две могили бе поднесен пред монумента в знак на признателност.

Официалната церемония бе уважена от зам. – областния управител Валентин Колев, Руското генерално консулство в Русе, председателя на Общински съвет – Две могили Айдън Карамехмедов, общински съветници, кмета на Община Две могили Божидар Борисов, неговите заместници, омбудсмана на Община Две могили Йордан Борисов, кмета на Кацелово Иван Николаев, членове на областната структура на Регионалния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе, общинската структура в Две могили и др. Учителят по история в ПГСС – Две могили Юлиана Кънчева припомни в словото си значимостта на битката край Кацелово и Горско Абланово, където са загинали десетки руски воини. Резервистът  подп. Стоянов изпълни стихотворението „Шипка“, а членът на общинската структура на СОСЗР – Две могили В. Колев – „Облавский марш“. Патриотични песни звучаха и в изпълнение на местна дамска певческа група.

Отец Диян отслужи заупокойна литургия и благодарствен молебен за подвига на героите от войната. В края на събитието, почетено и от много млади патриоти, бяха поднесени десетки венци и цветя.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов