Съдят дилъри на дрога в Петрич и Благоевград

Държали в себе си и в дома си марихуана и кокаин

През изминалата седмица Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителни актове срещу три лица, държали и разпространявали наркотични вещества на територията на областта.

На 7.02.2017 г. в апартамент в ж.к. „Явор“ в Благоевград обвиняемият С.К. без надлежно разрешително държал 0,660 кг. коноп (марихуана) с активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 12,1%. Стойността на предназначената за разпространение дрога възлиза на 3 960 лв.

Другият обвиняем – И.Р., е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 22.02.2017 г. до 05.04.2017 г. в гр. Гоце Делчев незаконно държал и разпространил на три лица високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамини.

За същото престъпление на подсъдимата скамейка застава Н.И., който в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал марихуана и кокаин, както и разпространявал същите на ул. „Стефан Стамболов“ в Благоевград.

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд С.М., който на 27.04.2017 г в къща на ул. „Калина“ в града, в черна найлонова торба, без надлежно разрешително държал коноп (марихуана). Общата стойност на наркотика възлиза на 1 468 лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)