Задържаните за убийството на съпрузите в с. Богданчовци остават в ареста

Крими

31-08-2017, 15:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Искането беше поддържано от Апелативната прокуратурата във Велико Търново

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, подържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, двамата задържани за убийството на съпрузите в с. Богданчовци, остават в ареста. Апелативната инстанция потвърди  взетите  им мерки за неотклонение „задържане под стража“, като правилни и законосъобразни и отхвърли жалбите на задържаните  като неоснователни.

Двамата мъже са  привлечени в качеството на обвиняеми за това, че през нощта на 10 срещу 11.08.2017 г. в с. Богданчовци, община Габрово, Лъчезар П. /на 54 години/ като извършител, с неустановено лице, и Веселин И. / на 60 години/ като подбудител, в съучастие, умишлено умъртвили съпрузите Еленка С. и Илия С., със средство опасно за живота на мнозина – огнестрелно оръжие.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Извършено е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда по закон наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което обосновава реална опасност деецът да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението на апелативната съдебна инстанция не подлежи на обжалване.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов