280 000 лв. са нужни за доизграждането на ул. „Стоян Михайловски” в Търново

Мисия

31-08-2017, 15:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Част от бившето Сержантско училище ще стане буферен паркинг

Изграждането на пряк път между великотърновските квартали „Картала” и „Варуша” беше повод за питане към кмета на общината, отправено от общинските съветници от Реформаторския блок. Жители на двата квартала настояват за довършване на ул. „Стоян Михайловски”, както и за свързването и с ул. „Черни връх” в района на парк „Борова гора”.

„Изготвената план – сметка за довършването на ул. „Стоян Михайловски” от парка до ул. „Иван Момчилов” сочи, че е нужна сумата от 280 000 лв. Връзка пък с ул. „Черни връх” не е предвидена в подробния устройствен план на града.” – каза инж. Даниел Панов в отговора си. Кметът подчерта, в момента тече проучването, свързано с реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, в който се предвижда въвеждането на електробус в кв. „Картала”. Така ще се облекчи проблема с обществения транспорт в квартала. За кв. „Варуша” обаче този проблем може да се реши само отчасти и то с автобуси клас „А” и Б” до 22 места. Поради острите завои и тесните улици в квартала от години страдат от липсата на автобуси.

Планът предвижда и изграждането на буферен паркинг на част от бившето Сержантско училище, съобщи още Панов. Общината няма собствени терени, а според плана трябва да изгради два такива паркинга.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов