Губернатор Григоров почете Шипка

Новините

26-08-2017, 15:30

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът: Шипка е свято място, което ни обединява като народ

Тържествата ще завършат с тържествена заря-проверка

Областният управител на Русе  Галин Григоров участва в празненствата по случай 140-та годишнина от Шипченската епопея. Той положи венец и цветя пред Паметника на шипченската епопея и връчи поздравителен адрес на областния управител на област Габрово Невена Петкова. В него се казва:

„…Днес, отдаваме почит към бойците, удържали „заветния връх”, превърнал се в отворена врата към Националната ни свобода! В тези епични боеве, изпълнени с оглушителна артилерийска канонада, безконечен грохот, адски огън и треперещ Балкан, могат да бъдат посочени хиляди примери на саможертва в името на България. В боевете за Шипка всички са герои – „за да кажеш кои са се отличили, трябва да напишеш всички...”, заявява генерал Радецки!

Смъртта на хилядите знайни и незнайни войни стъписва Европа и всички разбират, че съществува един народ с ореол на мъченик, борещ се за място под Слънцето! Жертвите са принесени, а великото дело е изпълнено и светът вече знае, че отново България ще я има!…“

Честването се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Сред официалните гости бяха  Румен Радев, председателят на народното събрание Димитър Главчев, областни управители, евродепутати, народни представители, дипломати и кметове.

Програмата включваше възстановки на боевете при Шипка, среща с 140 наследници на участници в епопоеята, концерт на ансамбъла на въоръжените сили, хора и туристически походи. Тържествата ще завършат с тържествена заря-проверка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов