Кинезиотейпинг - помощ за летните травми

Спорт

26-08-2017, 13:44

Снимка:

УМБАЛ "Медика"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изследват с тънкоиглена биопсия възли на щитовидната жлеза в УМБАЛ "МЕДИКА - РУСЕ"

Методът представлява опъната по точно определен начин текстилна лента на засегнатото място

Летните месеци са времето когато зачестяват спортните травми от различни игри на открито. Напоследък все повече русенци търсят помощ след различни инциденти при физиотерапевтите в медицински център "Медика Експерт". Най-честите травми, които може да се случат през лятото се получават при игри на открито - футбол, тенис, волейбол, коментира асистент доктор Александър Андреев, кинезитерапевт в Медицински център "Медика Експерт". Тези спортни травми са по-чести при децата и младежите, които тренират или играят навън. Най-често се засягат долните крайници, като най-много са травмите на коляното и раменната става. В 90 процента от случаите, става дума за травма, която не е много тежка, но все пак води до временно обездвижване. Травмите са няколко типа - на мускулите /контузия, преразтягане и скъсване на мускула/, на сухожилията и на ставите.

 

Болка, оток и повишена температура са първите знаци, че нещо не е наред след травма. Първото, което трябва да се направи при подобен тип травма, е нараненото място да се наложи с лед, да се остави в покой, да се вдигне крайника над нивото над сърцето и да се даде обезболяващ медикамент.  

 

Много са начините на лечение и помощ, които могат да окажат специалистите от медицински център "Медика Експерт". Един от най-щадящите и добиващ все повече популярност е кинезиотейпингът. Методът е известен повече от 30 години, но в България доби популярност през последните 5-6 години. Методът представлява опъната по точно определен начин текстилна лента на засегнатото място. Има значение дължината, формата на лентата и мястото, на което се поставя. Правилното поставяне може да помогне не само за облекчаване на болката, но и за спадане на отока в първите 24 часа от травмата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов