Продължава кампанията на УМБАЛ Русе „Капачки за играчки“

Животът

25-08-2017, 16:07

Снимка:

УМБАЛ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изследват с тънкоиглена биопсия възли на щитовидната жлеза в УМБАЛ "МЕДИКА - РУСЕ"

Можете да занесете събраните от вас капачки на регистратурата на АГ-комплекса на болницата

След като завърши ремонтът на новото отделение по Педиатрия в УМБАЛ-Русе завърши окончателно, благодарение на дарителя Игнат Канев и неговото семейство  е нужно  то да бъде оборудвано с необходимата апаратура и да бъде обзаведено така, че най-малки пациенти и техните родители да се чувстват максимално комфортно. Едно от помещенията, които е предвидено в отделението, е занималнята. Там децата и техните родители, които няма да имат възможност да излязат в топлите месеци на детската площадка в двора на болницата, ще намерят с какво да се занимават и да се развличат в  дните на лечението.

За тази цел ние решихме да станем част от една Зелена благотворителна инициатива за събиране на пластмасови капачки, съобщават от УМБАЛ - Русе. Всички събрани капачки ние ще предадем за рециклиране. Със събраните средства от кампанията „Капачки за играчки“ ние ще закупим всички необходими материали за обзавеждането на занималнята в новото ни детско отделение, за да може децата да имат приятно място, където да се почувстват по-щастливи, по-усмихнати и заобиколени с грижа и да преборят по-бързо болестта.

Освен събирането на средства за обзавеждането на занималнята, с участието си в тази инициатива ние стоим и зад идеята да възпитаме нашите деца да опазват околната среда, като един от начините за това е разделното събиране на отпадъци.

Ако искате да станете част от кампанията „Капачки за играчки“, можете да донесете събраните от Вас капачки на регистратурата на АГ-комплекса на болницата. При по-голямо количество предварително се обадете на 0887/029596 – Биляна Рекинова.

Благодарим Ви за участието от името на нашите малки пациенти!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов