За трети път децата от ЦОП в Ценово духнаха празнични свещички

Русе Лайф

25-08-2017, 10:02

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народните обичаи „Пеперуда“ и „Герман“ оживяха в Ценово

В институцията всеки ден се провеждат различни занимания и обучения с 28 момичета и момчета

На весел празник се събраха деца със специални потребности от община Ценово, за да отбележат третия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа. В институцията всеки ден се провеждат различни занимания и обучения с 28 момичета и момчета. „Независимо че капацитетът ни е за 20 деца, приемаме малчугани дори от съседни общини. Предлагаме различни специализирани услуги на нашите потребители, които са на възраст от 0 до 18 години“, разказва ръководителят на центъра Зоя Костадинова. В съвременното общество изключително важно е консултирането на деца с образователни, поведенчески и логопедични проблеми и техните семейства, превенцията на отпадане от училище, социалната интеграция и реинтеграция, подкрепата на деца, жертви на насилие и на разведени родители, консултирането на приемни семейства. В Центъра за обществена подкрепа работят медицински специалисти, педагози, психолози и логопеди.

Преди да започне истинското веселие възпитаници на Центъра представиха обичая „Еньовден“. С него малките ценовчани участваха и спечелиха награда на фестивала „Орлова чука“. Малчуганите се включиха в различни занимателни игри, които преминаха с много радостни усмивки и весело настроение. Дълго време малките палавници ще помнят лудориите с Пипи Дългото чорапче и Котарака в чизми. Неотменна част от празника бяха песните и танците. Както повелява традицията за рождения ден беше подготвена голяма торта, а фойерверките повишиха емоционалния градус.

Рождениците получиха много подаръци и поздравления от различни институции. Специални гости на празника бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и неговият заместник Ваня Игнатова. Ръководството на общината успя да реализира една благородна инициатива. По различни проекти и със собствени средства създадохме това прекрасно място, в което се събират децата. На практика от нищото изградихме това малко бижу, което трябва да го запазим и в бъдеще, пожела кметът Петров. От името на общинската администрация той подари музикална уредба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов