И Русенската стопанска камара подкрепя „Дунарит“

Новините

11-08-2017, 09:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Караниколов в Русе: Държавата стои зад работниците и зад „Дунарит“

Само за миналата година печалбата на „Дунарит“ е 29 милиона лева, а в момента предприятието изпълнява договори за 60 милиона долара

„Русенското предприятие „Дунарит“ АД е дългогодишен член на Русенска стопанска камара и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“. Като наш член, компанията винаги е била активна и коректна. Само за миналата година печалбата на „Дунарит“ е 29 милиона лева, а в момента предприятието изпълнява договори за 60 милиона долара и дава препитание на над 1300 служители.

Актуалната ситуация силно ни тревожи, тъй като „Дунарит“ АД е едно от трите водещи предприятия в региона, изпълняващо договори за десетки милиони, поставени в момента под риск.

Не сме безразлични и към съдбата на всички тези 1 300 заети в него, чието бъдеще е неясно.

Апелираме Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и всички държавни институции, които имат отношение по случая, да бъдат по-бързи и безпристрастни в своето решение като отчетат всички възможности предприятието да се запази работещо!“, се казва в отворено писмо на амарата, подписано от председателя и проф. д. н. инж. Красимир Ениманев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)