Кристина Баракова на първо място в Интернационален конкурс „MusikForKids“ 2017, Румъния

Мисия

09-08-2017, 14:02

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложбата „ VIPA 2016: Фотограф на годината“ гостува в Русе

На гала вечерта талантливата млада певица от Русе мина по червения килим за връчването на наградите

Деветгодишната Кристина Баракова, солистка от Детска вокална група  „Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова постигна голям успех, класирайки се на първо място в престижния Интернационален конкурс „MusikForKids”. Конкурсът се проведе традиционно в красивия град Яш, Румъния от 04 до 07 август 2017 г.

Кристина спечели покана за директно участие във финала на този голям музикален формат, връчена й лично от директора на фестивала Каталин Даскалу, след отличното си представяне на престижния български конкурс „Сребърна Янтра” в гр. Велико Търново през септември 2016 г. Така тя получи възможността да се състезава с някои от най-добрите млади гласове на Европа.

На специален коктейл при посрещането на участниците бяха представени изпълнителите от общо 10-те държави-участнички в състезанието: Малта, Русия, Молдова, Италия, Испания, Турция, Боливия, Таджикистан, България и Румъния. Кристина, която за втора поредна година е и член на фондация „Димитър Бербатов”, очарова многочленното жури и публиката с изпълнението на песента на Майкъл Джексън „Who’s Loving You“. По време на представянето й на сцената танцуваше балет „Динамик” от Румъния, подготвил специална сценична хореография и костюми. На гала вечерта талантливата млада певица от Русе мина по червения килим за връчването на наградите- златен медал, купа и диплом.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов