9-годишният Гого от „Славия“ започва тренировки в училище на Барса

Спорт

07-08-2017, 15:20

Снимка:

Емил Иванов,Campus Barcelona

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Христо Стоичков уточнява подробности за предстоящия футболен спектакъл

В "Lleo XIII"са учили звезди като Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Сержи Роберто

Един от големите футболни клубове в света – „Барселона“, си хареса българче, което в две поредни години е част от проекта Campus Barcelona. Талантливото момче се казва Георги Александров Ангелов, роден е през 2008-а, тренира футбол в „Славия“  от три години.

Треньорът му е Николай Николов. Първият турнир, в който участва отборът  на Георги  "Иван Славков". Той се проведе на националния стадион "Васил Левски". Тогава „Славия“ спечели трето място.

Треньорът Николай Николов го налага като плеймейкър, който да атакува от втора позиция.

Преди повече от година семейството на Георги научава за инициативата Campus Barcelona от фейсбук страницата на кампуса и се свързва с организаторите.

Любимият  отбор на малкия голмайстор е Барселона, а любимият футболист  Христо Стоичков.  Емблемата на футбола  активно подкрепя и помага за проекта и в двете години на провеждането му.

Целта на родителите е Георги да получи голямо вдъхновение, докосвайки се до магията на „Барса“ . Така трасират път за развитието му като футболист.

Цялото семейство и треньорът му от „Славия“ са с него в Барселона миналото лято. По време на тренировките с Campus Barcelona 2016, детето прави силно впечатление на треньорите от Барса. Той е трудолюбив, изпълнителен, отборен играч, дисциплиниран, с лидерски качества, упорит, взима бързи решения. Играе и с ляв крак, и с десен, без въобще да се притеснява.

В края на тренировъчната седмица, наред с раздаването на сертификатите от клуба, добра оценка за работата си получиха още няколко деца в кампуса. А Георги бе специално  поканен  да се пробва на ежегодните тестове за прием в Школата на Барселона (FCBEscola), като шансът му за успех беше много голям, според мнението на треньорите от каталунския клуб.

От страна на организаторите на Campus Barcelona, Гого и семейството му получиха пълно съдействие за кандидатстване и попълване на документи. Техни представители го придружиха и на самите проби през март и април тази година.

Деца от цял свят минаха тестове за групите в неговия набор. От 1000 кандидата, опитните очи на специалистите в Барса избраха 100. Конкуренцията бе огромна.

Училището на Георги в Барселона вече е избрано. Това е  футболното училище  "Lleo XIII", намиращо се под билото на хълма Тибидабо в Барселона. То има специални отношения с клуба. Там са учили бъдещи звезди като Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Сержи Роберто. В някои случай учители от училището ходят в академията на Барса - "Ла Масия", за да преподават там.

На изпращане, сьотборниците му от „Славия“ надписаха фланелка на "белите" с имената си и послание, че ще е винаги един от тях.

Треньорът Николов, който  придружи и тази година на Campus Barcelona възпитаника си , му връчи екипа на последната тренировка на "Миниестади" в Барселона, в края на кампуса.

Това се оказа първата стъпка на Гого към клуба, а колко още ще извърви през „Ла Масия” или чак до „Камп ноу” времето ще покаже. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов