Летни занаятчийски работилници за деца и младежи

Новините

05-08-2017, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Русе организират безплатна беседа за ползите от кърменето

Организират ги РТИК и Дунавска задруга на народните художествени занаяти

В периода от 22.08.2017 (вторник) до 25.08.2017 (петък) включително, Русенска търговско-индустриална камара и Дунавска задруга на народните художествени занаяти организират летни занаятчийски работилници за деца и младежи, които ще се проведат в двора на Дунавската задруга на ул. Витоша №18 (зад Корабния техникум).

Инициативата е подходяща за деца от 2-ри до 12-ти клас и млади хора до 29 години и е напълно безплатна.

Занаятите, до които ще могат да се докоснат участниците, са общо три:

1.            Работилница „Художествена обработка на дърво (дървостругарство) и дърворезба“ – подходящо за деца- над 12-13 годишна възраст и младежи. Обучението ще се води от майсторите Йордан Йорданов и Иван Чешмеджиев

2.            Работилница „Художествена керамика (грънчарство)“ – няма възрастови ограничения. Обучението ще се води от майстор Пламен Троански.

3.            Работилница “Изработване на накити“ (бижутерство)- без възрастови ограничения. Майстор Десислава Тихолова ще покаже интересна техника за изработване на бижута от мъниста.

В продължение на 4 дни общо 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на един от занаятите, който си изберат. Ще могат да изработят свои творби, които ще бъдат подредени в изложба.

Инициативата цели да събуди интереса на младите към позабравените наши традиционни занаяти и се осъществява благодарение на проект „Дунав- Аз мога“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България. Водещ партньор на проекта е Търговско-промишлена палата Враца, в партньорство с Русенска камара и румънската организация Европроджект.

Освен нови знания и умения, участниците ще получат и подаръци!

За подробности и участие можете да посетите сайта на РТИК www.rcci.bg или да се свържете на телефон 082 825 875; 0888 978 241- г-жа Стела Дионисиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов