Задържаха наркодилър

При специализирана полицейска операция

Служители на Второ РУ - Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на Стара Загора в посока Казанлък е спрян лек автомобил„Опел Корса“, управляван от 31-годишен старозагорец. Извършени са процесуално-следствени действиея, при които в лекия автомобил  са намерени и иззети бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса.При последвало претърсване в жилището, обитавано от мъжа е намерено допълнително  количество суха зелена тревиста маса.

След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че същите са наркотични -  амфетамин - 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр.  Извършителят е задържан за срок до 24 ч. във  Второ РУ - Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

При проведени на 02.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ.  Стара Загора, където  е засял растения от рода на конопа. Намерини са и са иззети 20 бр. такива растения, засадени в саксии.

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на старозагорецът е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.
Полицейски екип на Първо РУ - Стара Загора,  е извършил проверка на возило "БМВ", управлявано от 23-годишен водач  и пътуващи в автомобила младежи на 18 и 20 години.Стара Загора.
В хода на поверката в лекия автомобил е намерена и иззета кутия от цигари, собственост на щофьора съдържаща пакетче с бяло на цвят вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично – амфетамин, 0,45 грама., а в един от пътниците е намерен хартиен лист със завита в него суха тревиста маса – марихуана, 0,14 грама. Срещу двете лица са образувано достдебни производства за извършени престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов