Депутат Светлана Ангелова участва в дискусия за ползите от кърменето

Русе Лайф

03-08-2017, 14:03

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Седмицата на кърменето РЗИ – Русе организира образователен семинар във Ветово

Всеки допълнителен месец платено майчинство намалява детската смъртност с 13%, посочи Светлана Ангелова

„Ако една майка следва законите на Природата, тя ще направи най-доброто, както за самата себе си, така и за бебето си!“,  каза народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР Светлана Ангелова, която участва в дискусия за ползите от кърменето, която за трета поредна година събра десетки експерти и майки.

„Кърмените деца получават оптимално хранене и защита срещу инфекции. Кърменето изгражда и близост между майката и бебето, което означава по-спокойни и щастливи жени на работното място. Всеки работодател може да използва този ресурс в своя полза“, изтъкна ползата и благотворното влияние на майчиното мляко върху бебето.

„При жените, които кърмят, рискът да развият рак на гърдата намалява с 25 %. Опасността от появата на рак на гърдата спада правопропорционално с общата продължителност на кърменето. Т.е. колкото по-дълго време кърми една майка, толкова по-нисък е рискът да развие рак на гърдата“, добави Ангелова.

Всеки допълнителен месец платено майчинство намалява детската смъртност с 13%, посочи още Светлана Ангелова.

В беседата „Подкрепяме ЗАЕДНО кърменето“ в Лятната градина на хотел „Рига“ своят опит споделиха специалистите Станислава Станкова, психолог от Център за детско здраве "Ниш" и Димитрина Върбанова, основател на Училище „Родители“ - Русе. Те отговориха на въпроси от младите майки.

Библиотека Слингомания представи алтернативни варианти за кърмене на обществени места и различни видове ергономични бебе-носилки.

Организатори на събитието бяха русенските клубове Lions club Russe - Sexaginta Prista и Soroptimist International Club Ruse. То е част от Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето.

Мотото през тази година е: „Подкрепяме кърменето заедно“ и е насочено към постигане на 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, поставени от световните лидери през 2015 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов