Влакът между София и Пловдив отново се движи

Животът

29-07-2017, 10:34

Снимка:

БДЖ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тежка катастрофа с влак в Барселона

29-годишен работник, загина, а другият е ранен

Тази нощ е възстановено движението на влаковете между София и Пловдив след тежък инцидент, при който 20-тонна греда падна върху двама работници, съобщи БТВ.

29-годишен работник, загина, а другият е ранен. Обстоятелствата около тежкия инцидент се разследват. Загиналият работник е от село Шишманци, а пострадалият му колега е от Раковски. Той е със сериозна травма на глезена. Предстои му операция в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Движението по жп линиите при с. Златитрап беше блокирано, като тази сутрин влаковете се движат, но с известно закъснение. В района на гара "Тодор Каблешков" влаковете преминават с намалена скорост и само по единия път. Другото трасе все още не е пуснато, но се очаква това да стане до края на деня.

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД създаде организация за превоз с автобуси за пътниците от всички влакове, които преминават през гара Тодор Каблешков.

Аварийните екипи на ДП "Национална компания железопътна инфраструктура" предприеха действия по възстановяване на възникналите поражения по железния път веднага след приключването на провежданите следствени действия на мястото на инцидента.

Късно снощи 120-тонен кран премахна бетонната греда, а аварийни бригади на "Железопътна инфраструктура" възстановяваха прекъснатите контактни кабели.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов