4- години условно за опит за изнасилване и грабеж

Крими

29-07-2017, 09:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор и нерегистриран мотопед спряха полицаите в Бяла

Шофьорът Илия И. ще плати и 1500 лв. глоба

По обвинение на Районна прокуратура – Бяла 66-годишен шофьор на ТИР е осъден за опит за изнасилване и грабеж на румънска гражданка. Съдът му наложи наказание от две години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с четири години изпитателен срок. Той е осъден да заплати на пострадалата и обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 1500 лв.

 

Илия И. е признат за виновен за това, че на 29.03.2017 г. в землището на село Ценово, област Русе извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 38-годишна румънска гражданка, като употребил за това сила – престъпление по чл.150, ал.1 НК. Осъден е и по обвинението за това, че по същото време и място отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 200 румънски леи, 6 кутии бира и две чанти с дрехи всичко на обща стойност 221 лева от владението на пострадалата, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1 НК. 

На 29.03.2017 г. Илиян И. извършвал курс с товарен автомобил от гр.Брашов,  Румъния до гр.В. Търново,  България и на околовръстния път на .Букурещ взел на „стоп“ румънка. След като се качила при обвиняемият на турски език се разбрали да я закара до ГКПП Лесово – Хамза бейли, Турция. Не говорили за заплащане на транспортната услуга. По пътя шофьорът на няколко пъти посегнал да я опипва, но жената му обяснила, че не е проститутка. Въпреки това след като преминали през граничния пункт и влезли на българска територия по пътя Русе – Велико Търново, обвиняемият отбил автомобила и посегнал на жената в стремеж да удовлетвори половото си желание. Пострадалата успяла да се отскубне и да излезе навън. Опитала да вземе двете си чанти, но шофьора ги издърпал от ръцете, слязъл от камиона, настигнал жената и започнал да и нанася побой, но тя побягнала и се скрила в храстите. 

Присъдата на първоинстанционият съд не е обжалвана и е влязла в сила.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов