Една година сдружение „Еквилибриум“ управлява услуги в град Бяла

Русе Лайф

22-07-2017, 09:00

Снимка:

Еквилибриум

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина 18-годишният Алекс, пребит пред дискотека в Бяла за цигара

На първо място е напредъкът в развитието и поведението на децата от центъра

В края на юни 2016 г. „Еквилибриум“ пое администрирането на две услуги в град Бяла – Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи. Не случайно ги нарекохме „Бяла лястовица“, тъй като са първите социални услуги за деца в община Бяла. С екипите в двете услуги, гости от ОЗД и ДПС- Бяла и най-вече децата от къщичката от семеен тип отпразнувахме тази 1 година заедно. Минахме през много трудности и предизвикателства, най-вероятно ни предстоят още такива, но успяхме да се похвалим и с много успехи, разказват от сдружението . На първо място е напредъкът в развитието и поведението на децата от центъра. Те представиха това със свои истории във вид на презентации с много снимки от пътуванията, летните лагери, това, което обичат да правят, новите неща, които са научили и постигнали за този период. Не е без значение за нас и сформирането на екипите в двете услуги, което също не беше лека задача, но пък сега можем да се похвалим с екип от млади, мотивирани специалисти, с много идеи и хъс за тяхното реализиране.

Специални гости на събитието, които се погрижиха за доброто настроение на всички бяха нашите приятели от Ромска фондация „Искра“ град Шумен с музикален дует и хип хоп изпълнителя от Русе – Звездомир Донев – Звездака.

Децата от центъра изнесоха своя музикална програма, танцуваха и се забавляваха заедно с гостите. Особено важно за тях беше присъствието на техни близки и роднини на празника, които чуха за техните успехи и постижения и в погледите им заблестяха сълзи на гордост и радост. 

Прекрасна торта увенча края на събитието.

За живота на децата в Центъра подготвяме специален филм, чиято премиера можете да очаквате скоро.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов