Областният управител Галин Григоров прие посланика на Република Корея

Новините

19-07-2017, 17:18

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Медали за русенчета от Олимпиадата на математическото предизвикателство в Сингапур

Н. Пр. Шин предложи да бъде споделен опита на Република Корея в разработването и успешното внедряване на иновации

Областният управител Галин Григоров прие днес в кабинета си Н. Пр. Шин, посланик на Република Корея в Република България.

В присъствието на заместник- областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, Н. Пр. Шин изрази искрената си удовлетвореност, че има възможност да опознае отблизо региона на Русе, който е известен с богатото си историческо и културно минало и изрази интерес към логистичните възможности на град Русе и региона.

Колев акцентира, че  регионът представлява естествен логистичен център и има добре развита сухопътна и железопътна инфраструктура. Тези възможности се подсилват с наличието на воден плавателен път с обособени няколко пристанищни зони с добра довеждаща инфраструктура. Отбелязано беше голямото значение на близостта на летище Букурещ и на летището в  Щръклево.

Подчертани бяха добрите образователни традиции в региона, доказаното високо ниво на подготовка, което получават студентите от Русенския университет и учениците от профилирани и професионални училища и гимназии, с езикова и техническа насоченост.

Направено беше предложение към корейската страна за среща между Н. Пр. Шин и академичното ръководство на Русенския университет, на която посланикът да представи модела на икономическо развитие на страната си. Григоров пое ангажимент за осъществяването ѝ.

Н. Пр. Шин предложи да бъде споделен опита на Република Корея в разработването и успешното внедряване на иновации, така че да се подпомогне социално-икономическото развитие както на отделния регион, така и на държавата, а  също и на различни механизми за стимулиране на частния сектор да инвестира в наука и образование.

Беше обсъдена възможността за установяване на по-тесни връзки между област Русе и регион от Южна Корея.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов