Кметът Пламен Стоилов се срещна с посланика на Република Корея Шин Бунам

Мисия

18-07-2017, 18:44

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Монтюпе“ обеща програма срещу замърсяването на въздуха в Русе

Ако бъдат установени добри икономически връзки, Русе може да е третият български град с почетен консул на Република Корея

„Важно е да имаме работещи икономически връзки с проспериращи страни като Южна Корея. Русе, като утвърден индустриален град, е отлично място за инвестиции и съм уверен, че тази среща може да се превърне в началото на добро сътрудничество и много възможности“, заяви Стоилов, след което представи предимствата на града.

Негово Превъзходителство Шин Бунам за първи път е на посещение в град Русе и сподели, че е чувал за него определения като „един от големите и красиви градове в България, който притежава богата история, утвърдени позиции в туризма и е логистичен център“.

С радост ще изнеса лекция в Русенския университет пред нашите български приятели за тайните на корейския просперитет и историята на успеха, заяви посланикът и добави, че ще вземе под внимание възможностите за инвестиране на територията на община Русе, тъй като вижда голям потенциал.

В края на срещата, русенският градоначалник подари на Негово Превъзходителство картина, изобразяваща Доходното здание, а посланик Бунам, заяви, че ако бъдат установени добри икономически връзки, Русе може да се превърне в третия български град с почетен консул на Република Корея в България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)