"Дунав“ започна с победа в София сезон 2017/ 2018 в Първа лига

„Драконите“ започнаха блестящо двубоя, като поведоха в резултата още в 4-ата минута

 „Дунав“ победи с 2:0 като гост на „Септември“ София в първия си мач от сезон 2017/ 2018 в първенството в Първа лига. Мачът се игра на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата, където малка, но гласовита група от верни русенски фенове подкрепи своите любимци. „Драконите“ започнаха блестящо двубоя, като поведоха в резултата още в 4-ата минута. Мирослав Будинов се пребори за топката с бранители на домакините и върна към капитана Диян Димов. Той проби и изведе Васил Шопов, който останал сам срещу противниковия вратар Валентин Галев не сгреши и откри за 0:1. След това дунавци преотстъпиха инициативата на столичния тим. Септемврийци дори стигнаха до попадение на Мартин Тошев, което обаче бе отменено заради засада. Междувременно Бранимир Костадинов и Шопов бяха близо до нов гол за русенския отбор, но късметът им изневери. Така до почивката резултатът остана непроменен.

Отново в 4-ата минута, но на второто полувреме, дунавци създадоха положение пред вратата на съперника. Капитанът Димов подаде към Карагарен, нойто нахлу в наказателното поле и центрира към Костадинов, но бранител изби.

Още 3 минути по-късно обаче нямаше кой да спре ново попадение в домакинската врата. Будинов изведе отляво Христофор Хубчев, който центрира и Бирсент Карагарен намери целта за 0:2.

Малко по-късно отново Будинов затрудни максимално Галев, но вратарят на „Септември“ спаси. В 62-ата минута пък нападателят на „Дунав“ измъкна топката след грешка в противниковия тим, но Траян Траянов го фаулира грубо и получи втори жълт и респективно червен картон.

Бранимир Костадинов след това опита отново своя късмет, но не намери целта. В 74-ата минута Будинов уцели и гредата, след като бе намерен на удобна позиция в наказателното поле на съперника. Карагарен още на два пъти имаше възможност да направи резултата класически, но намаше шанс.

 

Така „драконите“ стартираха с летящ старт сезон 2017/ 2018 и дори оглавиха класирането в Първа лига след първия кръг, от който не е изиграна само отложената среща между „Левски“ София и „Лудогорец“ Разград.

 

В следващия си мач „драконите“ приемат „Берое“ Стара Загора на Градския стадион в Русе на 24 юли, понеделник, от 20:30 ч.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)