Асоциация „Прозрачност без граници“ с адмирации към губернатор Григоров и заместника му Колев

Новините

16-07-2017, 16:14

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световната банка: Русе е образец за ефективност при изпълнение на договори

Поводът е представянето на добри практики срещу корупцията

В Областна администрация Русе се получи благодарствено писмо от Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници“. Поводът е проведената на 4 юли, под ръководството на зам.-областния управител Валентин Колев, информационна среща с участието на Областните съвети за прозрачност и гражданско наблюдение и за противодействие на корупцията.

Славов счита, че представеното и активно обсъдено изследване в рамките на инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“ ще подпомогне устойчивостта на постигнатите резултатите на Община Русе в извършената годишна класация.

Ръководството на администрацията оценява високо инициативата и вярва, че представянето на „Индекс на Местната система за почтеност“ пред Областните съвети ще допринесе за по-голяма прозрачност и почтеност в работата на публичните институции и организации.

Споделените по време на заседанието добри български и румънски практики са основа за бъдещото дискутиране на актуални теми и задълбочаване партньорството между институциите в трансграничния регион.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)