Драгуни от САЩ идват с бойна техника в Русе

Новините

16-07-2017, 10:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мюзикълът "The Simon and Garfunkel Story” ще видим в Русе наесен

Българските и американски военнослужещи ще запознаят русенци с бойните възможности на техниката

Две американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на Втори  кавалерийски полк ще бъдат представени в Русе на 18 юли. От 10 ч. до 12 ч. в зелената площ в кв. „Дружба 3“ (югозападно от кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и  бул. „Васил Левски“).

В изложението  участват  и бронирана бойна машина М1117 „Гардиън“ и БТР 60ПБ - МД1 от военно формирование 32420-Русе. Българските и американски военнослужещи ще запознаят русенци с бойните възможности техниката и задачите, които те изпълняват.

Очаква се час по-рано на същия ден колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа да преминат през българо-румънската граница на ГКПП „Дунав мост 1“.  Американските сили, в състав до 850 души личен състав и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижват през територията на България от 18 до 23 юли за участие в съвместните тренировки на учебен полигон „Ново село“ и Безмер в рамките на многонационалното учение SABER GUARDIAN 17.

 

Втори кавалерийски полк е бригадна бойна група от Сухопътните сили на САЩ, с основна щаб-квартира във Филсек, Германия.

Основан през 1836 г., полкът се отличава като най-дълго намиращ се на действителна служба полк в Сухопътните войски на САЩ. Днес, полкът е съвременно военно формирование със способност за бързо развръщане и водене на самостоятелни действия,  с възможност за решителни действия при кризи.

Втори кавалерийски полк се състои от приблизително 5000 военнослужещи - „драгуни“, структурирани в седем ескадрона. Първи, втори и трети ескадрон на формированието са въоръжени с високо мобилната, мрежово-центрична бронирана машина „Страйкър“. Четвърти ескадрон осигурява бригадата със способности за разузнаване, наблюдение и откриване на цели, а стрелковият ескадрон осигурява непосредствена  огнева артилерийска поддръжка на бригадата. Полковият поддържащ ескадрон е за материално осигуряване в бойни условия, а полковият инженерен ескадрон се съсредоточава върху обезпечаването на мобилността,  общоинженерна поддръжка.

            Около 850 „драгуни“ и 250 машини от 1-ви ескадрон и полковия инженерен ескадрон участват в учението SABER GUARDIAN 2017. В допълнение към полка в учението участват и подразделения от Националните гвардии на щатите Охайо, Джорджия и Тексас, както и подразделение от Резервистите на Сухопътни войски на САЩ.

            Командир на Втори кавалерийски полк е полковник Патрик Дж. Елис, а главен сержант е Кевин Дж. Мъленбек.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов