Първият в България интерактивен център за ранно детско развитие- през септември

Животът

16-07-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кукленият театър – Русе обяви конкурс за рисунка на тема Мечо Пух

Сдружение „Еквилибриум“ ще го открие

През месеците юли и август ще се приключи с обзавеждането и техническата подготовка на новия център, който ще се намира на улица „Доростол“. Центърът е свързан с работа с деца, родители, учители и професионалисти в областта на детското развитие.

Официалното откриване ще бъде на 14 септември, на което ще присъстват представители на Фондация "Велукс", които са спонсори на програмата, както и партньори на Еквилибриум от Швеция и Шотландия.

Новият интерактивен център ще бъде представен в София, като с новите методи на работа ще бъдат запознати заинтересованите страни в областта на образованието и услугите за закрила на децата.

През месец август предстои провеждането на майсторски клас на открито с малки деца, който ще позволи на екипа на Еквилибриум да демонстрира методи, които се фокусират върху свободата на детето да изследва и да се самообучава чрез ангажиране с природата в компанията на други деца.

Започна провеждането на семинари за професионалисти работещи с деца, които са нестандартни и предизвикателни, с цел ограничаване на намесата и инструкциите. Изследванията ясно показват, че когнитивното, езиковото и сетивното развитие се насърчават най-добре чрез свободната игра. Така че, „Учители, оставете децата сами!“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)