841 лица са изведени до момента от Асеновград

До момента са установени 11 незаконно пребиваващи лица, както и 17 незаконни постройки за чието премахване вече се предприети действия

Вицепремиерът Валери Симеонов отчете направеното до момента от държавата след случилото се на 26 юни тази година, когато група цигани нападна деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора", предаде "Фокус".
Симеонов участва в кръгла маса в Асеновград, организирана от кмета на Общината Емил Караиванов, на която присъстват и представители на протестиращите. Вицепремиерът обясни пред присъстващите, че действията на държавата не са спрели и към днешна дата поетите ангажимент на първата среща с протестиращите се изпълняват. Той обясни, че е засилено полицейското присъствие в ромската махала - кв. "Лозница" в Асеновград и са предприети спешни мерки по отношение на незаконно пребиваващите лица.
Валери Симеонов заяви, че до момента са установени 11 незаконно пребиваващи лица, както и 17 незаконни постройки за чието премахване вече се предприети действия. 841 лица без адресна регистрация са установени в момента в квартала, а по-рано главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че вече са изведени. "В програмата на настоящата коалиция 2017-2021 г. се предвижда социални помощи да бъдат давани срещу заетост", коментира Валери Симеонов и добави, че този процес ще бъде стриктно контролиран.
Вицепремиерът коментира и отправените заплахите по интернет към родителите и младите спортисти, потърпевши при инцидента в края на юни и заяви, че сигналите се проверяват сигналите и се издирват извършителите. По думите му още от утре тренировките на отбора по кану-каяк ще се провеждат в присъствието на униформени, за да се обезпечи нормалното им протичане, като това е съгласувано с главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов по време на днешната среща с протестиращите в Министерски съвет.
Симеонов обяви също, че в района на язовир "40 извора", където стана нападението над спортисти, ще бъдат сложени допълнителни табели указващи, че къпането във водоема е забранено. Ще бъде засилено и наблюдението върху това забраната да се спазва
Вицепремиерът призова за преустановяване на протестите за 14 дни, когато той лично отново ще докладва пред протестиращите какво от поетите ангажименти се изпълнява от правителството. Той изтъкна че протестите са свързани с много разходи на МВР - десетки хиляди левове и трябва да бъдат прекратени. "Запазете си готовността и ако разберете, че не се върши работа, започнете отново", каза още Симеонов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов