Членове на Българо- румънската палата създадоха международен проект за е-търговия

Проектът Balkan eCommerce участва със забележителен успех в едно от най-големите изложения за електронна търговия в Румъния

Двама от членовете на БРТПП създадоха нов проект в помощ на онлайн магазините от България, Румъния и Гърция.

Агенцията за директен и дигитален маркетинг „Медияпост Хит Мейл“ и русенската компания, специализирана в куриерските услуги „ИнАут Трейд“, обединяват усилията си, за да осигурят на успешни или тепърва стартиращи онлайн търговци цялостно решение за бизнеса им.

Услугата Balkan eCommerce е насочена към онлайн магазини, които искат да продават успешно в някоя от чуждите държави. Обединява широк набор от услуги, за които иначе всеки собственик на онлайн магазин трябва да разчита на множество доставчици. Първоначалните правни или счетоводни консултации при започване на бизнес в съответната държава са само началото. Следват обслужването на чуждестранни клиенти на майчиния им език, обезпечаването на превода и адаптирането на онлайн магазина, популяризирането му чрез онлайн реклама в Google или Facebook на съответния език, обработването на поръчките в професионален склад. Услугата включва и т.нар. „последна миля“ – обезпечаването на куриерската услуга и управлението на наложения платеж за поръчаните продукти.

„За много онлайн търговци има две основни пречки да започнат да продават и в чужбина –  езиковата бариера и тежката работа с много доставчици едновременно. Нашата услуга решава и двата проблема.“ – споделя Христо Радичев, управителят на „Медияпост Хит Мейл“. Неговият партньор Светлозар Димитров от „ИнАут“ допълва: „Balkan eCommerce предлага пълно решение за предприемачите, които искат да разширят обхвата на електронния си магазин. Ние сме единствената точка за контакт за всички важни услуги. Така онлайн търговците пестят време и усилия и могат да се фокусират върху това, в което са най-добри – да осигурят възможно най-добрия продукт на клиентите си“.   

Преди няколко месеца проектът Balkan eCommerce участва със забележителен успех в едно от най-големите изложения за електронна търговия в Румъния – ecomTEAM в Брашов. Интересът от страна на румънските е-магазини е огромен, като три от тях ще започнат да продават в България и Гърция чрез иновативната услуга още в началото на юни. От страна на българския бизнес реакцията също не закъснява. Вече са в ход няколко проекта за Румъния, както и два за Гърция.

Онлайн търговци на дрехи, оборудване на фризьорски салони, напитки, часовници и аксесоари са сред първите клиенти, които се доверяват на Balkan eCommerce. Двама от тях подготвят старта си в повече от една чужда държава. Така международната търговия се оказва много по-достъпна, отколкото собствениците на е-магазини предполагат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов