Пламен Нунев в благотворителна инициатива за празници на МВР и Митницата

Новините

06-07-2017, 20:23

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народните представители от ГЕРБ с приемна за граждани на 10 юли

Той изтъкна предоставянето на нови автомобили за нуждите на сектор "Пътна полиция" в Русе

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев се включи в благотворителна инициатива, посветена на професионалните празници на служителите от МВР и Митницата. Събитието се състоя тази вечер в Русе, където по време на благотворителна футболна среща с участието на представители на тези институции бяха събрани 1758 лева. Тя се проведе на  игрището в спортния комплекс на Русенски университет „Ангел Кънчев“.  

Средствата бяха набрани в специални кутии на организиран пункт и бяха предоставени на Сдружение „Смело сърце“ за подпомагане на деца с увреждания и техните семейства.  Активисти на сдружението и учредения към него Клуб „Майки със смели сърца“ направиха малка изложба-базар на изработени от деца с увреждания и техните родители сувенири. 

В присъствието на председателя на Общински съвет – Русе Христо Белоев, ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева и др. Официални гости, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев поздрави всички служители на полицията, пожарната и митницата по повод 5 и 7 юли - професионалните им празници, оцени високо техния професионализъм и постигнати резултати при изпълнение на служебните задължения. В словото си, депутатът се спря на промените в Закона за МВР, които осигуряват средства за униформено облекло. Те ще са факт на второ четене в пленарна зала идната седмица. Наред с това, Пламен Нунев изтъкна предоставянето на нови автомобили за нуждите на сектор "Пътна полиция" в Русе, като изрази оптимизъм за предстояща доставка на такива и за "Охранителна полиция". Народният представител връчи специални грамоти на началника на Митница Русе Венцислав Халаджов, директора на Областната дирекция на МВР - Русе Теодор Атанасов, на Стойка Панагонова - председател на сдружение "Смело сърце".

 

Проявата бе съпъствана от демонстрация на полицейска, противопожарна и митническата техника, оборудване и екипировка. Митническото куче Ран направи демонстрация как се откриват големи количества тютюневи изделия. Екипите от МВР показаха своите професионални действия в ситуации близки до реалните.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)