Информационна среща за инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“

Новините

03-07-2017, 14:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Феновете в Русе стегнаха редиците с осмия събор на „Дунав завинаги“

Готвят пътна карта за развитие на местната система за почтеност в Област Русе

По инициатива на Областна администрация Русе и Асоциация „Прозрачност без граници“ се организира информационна среща, която ще се проведе на 04.07.2017 г. (вторник) от 14.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе.

Експерти от Асоциацията ще предложат на вниманието на членовете на Областния обществен съвет за прозрачност и гражданско наблюдение информация за инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“ и основни резултати и изводи от Индекса за 2016 за Община Русе.

В рамките на срещата ще бъде обсъдена и пътна карта за развитие на местната система за почтеност в Област Русе – добри практики и перспективи.

По предложение на Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация Еврорегион Данубиус, в  срещата ще участват представители на румънски институции. Те  ще споделят своя опит и информации  за изпълнението на Националната Стратегия за Антикорупция в Румъния, добри практики и резултати. Това  е в контекста на подписаното Споразумение за сътрудничество между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево за програмния период 2014 – 2020, със съдействието на Еврорегион Данубиус.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов