Зафер Галибов представи книгата си „Светлописите“

Русе Лайф

02-07-2017, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе отново избухва в дъга от музика и цветове

Галибов :Нека скромните възможности на старата фотография в България да ни подтикне към съзвучие с цялото разнообразие на историята

на историята на цивилизацията, представяща индивидуалната памет на преживяното. Езикът на фотографията е език, разбираем за всеки човек на планетата. 

Заедно с представянето на книгата на Зафер Галибов, Roustchouk.BG презентира своя изложба с оригинални фотографии от почти всички стари русенски фотографи. Проектът Roustchouk.bg е дело на един малък, но ентусиазиран екип, който си поставя за цел да осветли историята на родния град, като събира информация, изучава и популяризира миналото на града. 

В края на вечерта Зафер Галибов написа свое послание в „Книгата за впечатления“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“:

 

„Нека скромните възможности на старата фотография в България да ни подтикне към съзвучие с цялото разнообразие на историята на цивилизацията като нейно неделимо цяло. Животът е преходна емоция. Светлописите са индивидуалната памет на преживяното. Да запазим в един Музей на фотографията изображенията, които съчетават силно чувство за история и непреходни ценности за всеки човек на планетата.“ 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)