Областният управител Григоров направи среща за инфраструктурата в региона

Новините

28-06-2017, 17:03

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Работниците от Русенската корабостроителница са овободени

Дойде и депутатът Искрен Веселинов, председател на комисията по Регионално развитие и благоустройство в НС

Областният управител на Русе Галин Григоров организира работна среща с председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов и председателя на комисията по Регионално развитие и благоустройство  в НС Искрен Веселинов.

Бяха обсъдени приоритетни за региона въпроси за инфраструктурното му развитие. Наблегна се на  изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, построяването на трети Дунав мост и ремонт на пътни участъци на територията на Русенска област.

Предвижда се следващата година да бъде направена първата копка на дългоочакваното трасе Русе – Велико Търново.

Григоров разпореди проверка на състоянието на пътната настилка в цялата област, на пътните знаци и маркировката на най-натоварените участъци.

Предстои среща, на която отговорните институции ще набележат мерки за ограничаване на пътните инциденти през летния сезон.

В следващите дни ще се проведат разговори с партньорите от Румъния и за изграждането на Дунав мост 3, което значително ще облекчи трафика по граничните пунктове със северната ни съседка.

В рамките на тази годината ще започнат ремонтни дейности на пътищата Русе – Червена вода – Кубрат, Ветово – Сеново, както и изграждането на кръгово кръстовище до Jumbo.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов