Ветерани- плувци на „Ирис”-Русе на състезание в Търговище, Румъния с първи места

Спорт

27-06-2017, 15:21

Снимка:

„Ирис”-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заместник-кметът Иван Григоров посрещна руски ученици в Община Русе

Тази година през октомври им предстои участие на откритото първенство на Кипър

На 24-25 юни т.г. в румънския град Търговище /110 хил. души население/ 130 състезатели от 25 клуба участваха в състезание за определяне на шампионите ветерани по плуване на Румъния за 2017 г..

Състезанието се проведе на току-що построения  закрит общински 50-метров басейн с десет плувни коридора и 1200 зрителски места  - в спортен комплекс „НАТАЦИЯ ТЪРГОВИЩЕ“. Съоръжението е с размери 500 на 300 метра и вклюва още 7 неспортни басейни за граждани, 6 открити пързалки по около 50 метра, няколко малки футболни игрища, баскетболни площадки и паркинг за 1500 автомобила. Всичко това се намира на около 500 метра северно от Търговище.

Двудневната програма включваше класическите  дисциплини за мъже и жени в плуването - 50 и 100 м от всеки стил, 200 м съчетано плуване и 400 м св.стил. Румънските състезатели имаха право на неограничен брой стартове, а плувците ветерани от Русе на три старта. Чужденците /българите/ имаха право на класиране, но не и на медали от румънския шампионат.

За разлика от многото румънски турнири за ветерани плувци, тук участие взеха и някои бивши елитни плувци на съседите. Независимо от високото ниво на шампионата в Търговище първи места (но без златни отличия според регламента) за русенското ветеранско плуване заеха Тодор Керчев-Паная и Велина Ханджиева – по 3,  Николай Ханджиев - 2, Светломир Иванов – 1. Призови втори и трети места имат Румен Мушанов, Веселин Василев, Камен Марков, Ивелин Иванов, Константин Иванов и Красимир Динов.

Да припомним, че миналата 2016 г.  русенските плувци ветерани участваха изключително успешно и на откритото първенство на Полша, а тази година през октомври им предстои  участие на откритото първенство на Кипър.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов