Заместник-кметът Иван Григоров посрещна руски ученици в Община Русе

Мисия

27-06-2017, 13:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

И днес жълт код в Русенска област

Руските посетители са в Русе на езиков обмен

Днес, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров посрещна в кабинета си група от осем деца и техния ръководител от училище № 328 с профилирано изучаване на английски език в Санкт Петербург, Русия. Учениците бяха придружени от учителката си по английски език Елина Суязова и от г-жа Маша Станчева, която е преподавател по руски език в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и ръководител на проекта от българска страна.

Руските посетители са в Русе на езиков обмен, като преди това техни връстници от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ са били на посещение в Санкт Петербург. По време на визитата им в русенската Община, учениците се запознаха с местната администрация. Г-н Григоров им разказа за историята на нашия град и за първите неща, които са се случили точно тук, както и за забележителностите, които могат да разгледат. По-късно днес, учениците ще посетят генералното консулство на Русия, ще разгледат Басарбовския манастир, Ивановските скални църкви и пещерата Орлова чука.

Интересната културна програма, подготвена за младите делегати, включва още и посещения на забележителностите и музеите на град Русе, разходка с корабче по река Дунав, екскурзии и др. Гостите, също така, ще могат да проследят събитията, свързани с Международния фестивал на пясъчните скулптури.

Споразумението за сътрудничество датира отпреди година и дава чудесна възможност на участниците не само да създадат нови приятелства и да опознаят различна националност, но и да подобрят своите езикови умения, както по руски, така и по английски език.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)