10600 къса цигари задържаха митничари от Русе при три отделни случая на Дунав мост 1

Крими

27-06-2017, 10:35

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

И днес жълт код в Русенска област

Двама шофьори се признали за виновни

Въпреки постоянния контрол на служителите от Митница Русе срещу държането и пренасянето на акцизни стоки без български бандерол, опитите за нарушения на Закона от страна на водачите на товарни превозни средства не спират. Само за последната седмица митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ на ГКПП Дунав мост1 пресякоха 3 опита за трафик на цигари без български акцизен бандерол. Задържани са общо 10 600 къса цигари /630 кутии/. Основно тютюневите изделия са от марките LM, PALL MALL и Karelia OME.

В два от случаите нелегалната стока е открита в товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния. В първия случай митническите служители са задържали 180 кутии цигари, а във втория 210 кутии. Срещу водачите са образувано незабавни досъдебни производства. Те са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата.

В последния случай, който е от 25 юни, митническите служители са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на левия праг на микробус с румънска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. Срещу водача е образувано административно-наказателно производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов