Общински съвет – Ветово застава зад уволнена от кмета служителка

Новините

26-06-2017, 14:32

Снимка:

Община Ветово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Ветово уволни секретарката на Общинския съвет без предложение на председателя

Старейшините приемат уволнението за „брутален опит за уронване на престижа“ на местния парламент

Общински съвет – Ветово прие в петък декларация, осъждаща действията на кмета Георги Георгиев, като с нея се настоява за възстановяване на уволнената Юзлем Лютфиева. Ето и почти пълния текст на документа:

 

„На 15.06.2017 год., кмета на Община – Ветово уволни дисциплинарно Юзлем Лютфиева – специалист „Канцелария, протокол, Общински съвет“, погазвайки за пореден път законите на Република България – Кодекса на труда и ЗМСМА.

Вменяването на задължения несвойствени за длъжността специалист „Канцелария, протокол, Общински съвет“, както и опита да се променя едностранно характера и функциите на длъжността, е незаконосъобразно и противоречи на чл. 118 и чл. 119 от Кодекса на труда.

Съгласно чл. 29а от ЗМСМА работата на Общинския съвет се подпомага и осигурява от звено в общинската администрация, а служителите му се назначават и уволняват от кмета на общината ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. 

Горното действие ярко илюстрира манталитета и поведението на самозабравилия се феодал.

Общински съвет- Ветово категорично изразява своето несъгласие с гореизложеното и

Д Е К Л А Р И Р А: 

1. Приема описаните действия като брутален опит за уронване на престижа и авторитета не само на Юзлем Лютфиева – специалист „Канцелария, протокол, Общински съвет“, но и на органа на местното самоуправление в Общината – Общински съвет.

2. Остро осъжда умишлените, злонамерени и незаконосъобразни действия на лице, което има самочувствието да е кмет на Община Ветово.

3. Заявява категоричната си позиция, че ще продължи да се бори за налагане на нормалността и морала във взаимоотношенията между Общински съвет и Общинска администрация, както и в общността, пресичайки всички незаконни и злонамерени действия на лицето Георги Александров Георгиев.“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов