В света на детската книга с автори на стихове и приказки

Животът

25-06-2017, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съпътстващи инициативи към Русенския карнавал

На 27 юни, вторник, в РБ „Любен Каравелов“

По време на срещата ще бъдат представени най-новите детски книги на Стефка Стоянова, Марин Тачков и Надежда Радева. Творбите  на тримата автори са ориентирани към читателската аудитория от предучилищна и начална училищна възраст. Разговор за любими детски книги и герои и игри на рими и гатанки са подготвили организаторите за малките читатели. Артистичната атмосфера на вечерта ще се допълва от музикалните изпълнения на талантливи русенски деца. В рамките на творческата среща ще има изложба-базар на детски книги, които посетителите ще могат да си закупят с автограф от авторите.

 

За авторите:

Стефка Стоянова живее и твори в гр. Поморие. Автор е на детските книги: „Омагьосаната принцеса“, „Магаренцето Тони“, „Светът на чудесата“, „Приказната градина“ и „Гатанки крилати, малко чудновати“. Илюстратор е на детски книги. Със свои творби участва в няколко алманаха за деца и възрастни. Две от книгите ѝ с приказки са преведени на руски език и са публикувани като електронни книги в сайта на руското издателство „Мультимедийное издательство Стрельбицкого”.

Русенският поет Марин Тачков е автор на стихосбирките: "Може би", "Стих-откровения", "Детето-птица", "Български песни", "Приятели добри да бъдем", "Деца със слънчеви лица, "Рими за деца любими", "Рими сладкодумни за деца остроумни", "Златното дете", "Утешителят", "Засмейте се, деца", "Две и 200", "Роса-сълза", "Довиждане, училище", "Да бъде слънчево във Минзухария", "Всеки стих е път към Теб", "Стихове и рими за деца любими", "Живейте в Благодария", "Светлей, Училище" и др. Творби на Марин Тачков са публикувани в "Литературен вестник", в. "Литературен форум", в. "Словото", сп. "Детска радост", сп. "Летописи", сп. "Пламък" и др. Негови стихове /римушки/ за деца са поместени в учебника по български език за трети клас на издателство "Булвест", София. Член е на Съюза на българските писатели.

Надежда Радева е русенски автор на поезия и проза. Има издадени четири детски книги с приказки: „Моят град” – приказка в стихове; „Четири истории за трима приятели и едно пътуване”, „Малки приказки за Нани” и „Приключенията на Прасчо” – написана в съавторство с нейния шестгодишен внук Наско. Член е на Дружеството на русенските писатели и Съюза на свободните писатели в България.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов