Откриха на Български фармацевтични дни 2017, присъства зам.--кметът Иван Григоров

Мисия

24-06-2017, 10:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе кандидатства с проект за социални жилища

Русе е градът, в който преди 133 години е основано първото аптекарско дружество в България

Днес, в Доходно здание, се проведе официалното откриване на Български фармацевтични дни 2017. На събитието присъства заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, който поднесе поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов и отправи приветствени думи към участниците. „Превърналото се вече в традиция събитие е поредното доказателство, че с диалог можем да постигнем добри резултати“ се казва в адреса от г-н Стоилов. На форума присъстваха още председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов, народният представител и член на комисията по здравеопазване Борислав Борисов, както и представители на Българския фармацевтичен съюз, магистър-фармацевти от цялата страна, представители на фирми-изложители и гости.

Това е единадесетото издание на Български фармацевтични дни. Русе е градът, в който преди 133 години е основано първото аптекарско дружество в България и след повече от век, фармацевтичната общност се събира отново тук. Българските фармацевтични дни вече са се утвърдили не само като запазена марка на съюза, но и като форум с дългогодишна традиция, която е поставена още през 1996 г. Периодът на провеждане е избран във връзка с честването на Еньовден, 24-ти юни – професионален празник на фармацевтите в България.

Кулминацията на изисканата церемония беше връчването на годишните награди на Българския фармацевтичен съюз за продукт на годината. Научната пленарна сесия, както и специализираното фармацевтично изложение, ще бъдат разположени в зала „Булстрад арена“ гр. Русе. Достъп до изложението и научната програма имат само регистрирани участници – медицински специалисти и изложители.

Тази година, за първи път като част от форума, е организирано изложение на открито за обществеността, което ще продължи до утре.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов