Филиалът на Русенския университет във Видин ще обучава бакалаври в пет специалности

Новините

24-06-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

18 медала за СКСБ „ИМИДЖ – Русе” на финалите на държавното първенство по скокове на батут

Кандидатите, които искат да продължат образованието си трябва да подадат документи до 28 юни

През следващата учебна година Русенският университет ще обучава студенти в 50 бакалавърски специалности, над 100 магистърски и 50 докторски програми, акредитирани във висшето училище. Пет са специалностите, в които ще учат студентите в Образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от филиала във Видин – Компютърни науки, Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта, Индустриален мениджмънт. Обучение ще има и в дистанционната форма на „Бизнес мениджмънт“. Това обявиха от ръководството на висшето училище. Участници в пресконференцията бяха зам.-ректорът по учебната работа – проф. Пламен Кангалов, зам.-ректорът по научноизследователската дейност – проф. Диана Антонова, директорът на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Красимир Мартев, административният директор на Филиал Видин – Момчил Станков, заместник областният управител Елка Георгиева.

 

Кандидатите, които искат да продължат образованието си трябва да подадат документи до 28 юни, като освен на място, формулярите могат да бъдат попълнени и подадени онлайн чрез платформата https://online.uni-ruse.bg. Приемните изпити ще се проведат на 1 и 2 юли, като кандидатите, дипломирали се след 2008 година, могат да използват оценката си от държавен зрелостен изпит, като тя се признава за оценка от съответстващ конкурсен изпит. Ако кандидатът се яви и на конкурсен изпит, при образуването на състезателния му бал се зачита по-високата оценка. Класирането на приетите ще бъде обявено на 4 юли, като те могат да се запишат до 16 часа на 8 юли. Ако са останали свободни места, те ще бъдат обявени на 10 юли.

 

Проф. Кангалов представи и възможностите, които имат студентите във Филиал Видин за стипендии, евростипендии, стажове и обучение за два семестъра в чуждестранни университети. Русенският университет е партньор на Министерството на образованието и науката по проект „Студентски практики“ и има сключени общо 102 договора за сътрудничество с обучаващи организации за провеждане на практически обучения. Включените в проекта обучаващи организации от град Видин са общо 14, като сред тях са: Областна администрация – Видин, Община Видин, фирми с предмет на дейност: телекомуникационни услуги, производство на електронни продукти, обучение на водачи на превозни средства, финансови дейности и др. В момента общо 14 студенти провеждат практики в обучаващи организации от град Видин, а в процес на подготовка са други 35 студенти.

 

През 2017 г. се предвижда обучение в седем магистърски програми. В дистанционна форма ще се приемат студенти по Мениджмънт и сервиз на техниката, Технология и управление на транспорта, Бизнес администрация, а задочно ще се изучават – Управление на качеството, Електроника, Информатика и информационни технологии в образованието, Информатика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов