Peкорден брой участници в Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas“

Мисия

23-06-2017, 13:01

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детски туристически празник в деня на билките утре край Русе

През 2017 г. форумът се осъществява под патронажа на Министерство на културата и с финансовата помощ на Община Русе

Приключи срокът за приемане на творби в Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas“, организиран от Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе. В тринадесетото издание на форума свои творби са изпратили 424 художници (209 през 2016 г.) от 35 държави, сред които най-много са представителите от Турция, Русия и Украйна. Тази година в конкурса участват творци от почти всички европейски държави, както и от Австралия, Аржентина, Бразилия, Индия, Канада, Колумбия, Мексико, САЩ, Хонг Конг и Япония.

 

И през 2017 г. участниците ще се състезават за ГОЛЯМАТА НАГРАДА в размер на 400 евро. Всички творби ще бъдат показани по време на изложба в началото на месец октомври т. г. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, когато ще се състои и официалната церемония по обявяването на отличените автори.

 

Информация за резултатите от конкурса, както и имената на наградените участници, ще бъдат публикувани на сайта на Русенската библиотека – www.libruse.bg, до средата на месец октомври 2017 г.

През 2017 г. форумът се осъществява под патронажа на Министерство на културата и с финансовата помощ на Община Русе по Програма „Култура“ за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов