Заместник-кметът Наталия Кръстева поздрави зрелостниците от ПМГ "Баба Тонка"

Мисия

16-06-2017, 16:45

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Нанков прати обещаните обзорни карти за автомагистрала Русе- Велико Търново

През 2017 г. випускът бележи изключително високи резултати от положените държавни зрелостни изпити и е на челните места в Русе

Днес в Пленарна зала на Община Русе се състоя церемония по официално връчване на дипломите и награждаване на зрелостниците от ПМГ „Баба Тонка“. На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на ПМГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, деканът на Факултет „Природни науки и образование“ в РУ „Ангел Кънчев“ доц. д-р Десислава Атанасова, учители, ученици и гости.

Първото дипломиране на ученици от гимназията, наследник на Девическото училище в Русе, е през далечната 1895-а година. На днешния ден, 122 години по-късно, броят на успешно завършилите достига 12 580.  През 2017 г. випускът бележи изключително високи резултати от положените държавни зрелостни изпити, заемайки челните места сред гимназиите в Русе. Той обяви и името на първенеца на випуска – Пресиана Маринова от 12А клас. Още 14 ученици – първенци на випуска, получиха отличия за най-високи резултати в учебната и извънкласната дейност.

Кръстева приветства присъстващите: „За мен е чест и привилегия да  поздравя тези млади хора, намиращи се на прага да сбъднат своите мечти. Скъпи зрелостници, пожелавам Ви да останете в нашия прекрасен град, който има визията да се утвърди като град на знанието и иновациите до 2025 г. Бъдете здрави и устремени!“ и връчи поздравителен адрес на г-н Кунчев от името на кмета Пламен Стоилов. Кръстева награди с плакет за висок принос в учебната дейност преподавателя по философия и бивш възпитаник на гимназията Магдалена Желязкова и я поздрави за всеотдайността и провокиращия мисленето и активността на децата метод на преподаване.

И през тази година, връчването на дипломите се проведе на фона на презентации, в които бяха представени успехите на младежите, както и запечатани спомени в снимки от дните им в училище.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов