Галин Григоров влезе в ръководството на Асоциация „Еврорегион Данубиус“

Дунав

15-06-2017, 10:16

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. д-р Самуил Рефетов ще посети Русенския университет

Вчера представи екипа си в Гюргево

Областният управител на  Русе, Галин Григоров  се срещна в Гюргево с председателя на Окръжен съве Мариан Мина. Посещението беше по покана на румънските партньори, а Григоров представи екипа си на домакините. От началото на месеца Галин Григоров е и зам.-председател на Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Асоциацията  вече 15 години подпомага създаването и развитието на партньорски екипи от двете страни на границата, които работят по трансгранични проекти и за културен обмен между България и Румъния.

На срещата присъстваха  Нина Кришу, префект на Окръг Гюргево и Лучиан Корозел, зам.-председател на Окръжен съвет Гюргево. В срещата от българска страна взеха участие заместник областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов. 

Председателят на Окръжен съвет Гюргево акцентира върху  създадените добри връзки между двете институции и изрази надежда тя да продължи в същия дух и в бъдеще. Доказателство за това са успешно реализираните проекти, започването  на нов съвместен проект и степента на провеждана комуникация между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево. Бяха обсъдени дейностите на комисиите между институциите в трансграничния регион и се отчетоха и постигнатите резултати в областта на земеделието, здравеопазването, околната среда, социалните дейности и туризма. Ще бъде подписано и тристранно споразумение за сътрудничество между Областната администрация Русе, Окръжния съвет в Гюргево и Префектура Гюргево.

Посещението се проведе със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“..

Григоров използва случая да се запознае с обстановката на Дунав мост и създадена добра организация за намаляване на задръстванията на граничния пункт.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов